Прапор був найбільшим у світі / скріншот з відео

У Чорногорії хотіли потрапити в Книгу рекордів Гіннесса, піднявши в небо найбільший національний прапор, проте він зачепився за стовп і порвався.

Про це повідомляє «Новий день».

Прапор, який повинні були підняти на День незалежності, був найбільшим у світі і повинен був символізувати масштабність свята.

На полотнищі площею 5 тисяч квадратних метрів і вагою в 700 кілограмів гроші збирали всією країною, а це – близько 18 тисяч євро. Тим часом під час пробного підняття прапор зачепився за стовп і порвався.

Як Україна відсвяткує День Незалежності та День національного прапора 

  • Зеленський повідомив, що 23 серпня, в День прапора України, у всіх регіонах країни будуть підняті великі прапори на флагштоках, які будуть спеціально побудовані до цього дня і залишаться назавжди в центрах тих чи інших регіонів, у всіх областях України.
  • На День Незалежності, 24 серпня, заплановано проведення великого військового параду. "24 серпня - День незалежності України. Буде парад на 30-річчя нашої незалежності. Парад буде військовий. Він буде великий як на суші, так і на воді - буде і на Дніпрі, і в Одесі, і в Києві на Майдані», - підкреслив Зеленський.