Протести у Мінську спалахнули з новою силою ввечері 9 серпня / REUTERS

У Європейському Союзі поки не повідомляють, коли буде завершена робота над новими санкціями проти білоруських посадовців, відповідальних за насильство проти громадян і фальсифікацію результатів президентських виборів.

Про це на брифінгу у Брюсселі сказала речниця Служби ЄС із закордонних справ та політики безпеки Набіла Массралі. Відео брифінгу оприлюднено на сайті аудіовізуальних матеріалів Єврокомісії.

Читайте такожГлава МЗС Угорщини "напружено вирішував ситуацію з Білоруссю" на борту розкішної яхти (фото)

Відео дня

"Як ви знаєте, на останній відеоконференції Ради міністрів закордонних справ (країн ЄС), яка відбулася у п'ятницю (14 серпня - УНІАН), міністри погодились щодо необхідності запровадження санкцій проти осіб, відповідальних за насильство, репресії проти мирних протестувальників, і осіб, які фальсифікували результати виборів. Робота щодо додаткового списку в рамках існуючого санкційного механізму для Білорусі вже розпочалася", - сказала Массралі.

Зокрема, додатковий перелік осіб, який буде внесено у санкційні списки, буде підготовлено Європейською службою зовнішніх зв'язків для подальшого обговорення й ухвалення з боку країн-членів ЄС та Ради ЄС.

"На цей час, я можу сказати, робота вже розпочалася, але я не можу спрогнозувати, коли точно вони будуть готові", - додала Массралі.

Санкції проти Білорусі

  • 14 серпня у ЄС заявили про невизнання результатів президентських виборів у Білорусі і про початок роботи над запровадженням санкцій за фальсифікацію виборів і насильство щодо протестувальників.
  • Лідери Євросоюзу 19 серпня обговорять події у Білорусі після президентських виборів.