В Україні щастя коштує найдешевше в Європі / фото УНІАН

Навесні 1964 року гурт Beatles у своїй пісні пояснили, що за гроші любов не купиш. Але чи можна купити розумний рівень щастя? І якщо так, то скільки це буде коштувати?

Як пише The Telegraph, відповіді на ці питання спробували дати автори дослідження, опублікованого на Expensivity.com. Точніше, метою було з'ясувати ціну задовільного життя і як вона змінюється в залежності від того, де людина живе. Звісно, деякі висновки дослідження не викликають подиву. Наприклад, цілком очевидно, що чим більш розвинена країна, тим більше потрібно для комфортного існування в ній. Втім, деякі результати все ж інтригують.

Читайте такожНазвана найщасливіша країна світуДослідження поєднує дані про силу національних валют, розраховану на основі "паритету купівельної спроможності", з вартістю життя в різних країнах. Таким чином, був складений рейтинг країн за "вартістю щастя".

Відео дня

Звісно, останній термін потребує пояснення. Розраховані цифри говорять не про щорічний дохід, необхідний для того, щоб почуватися щасливим в тій чи іншій країні. Це точка "задоволення", тобто кількість грошей, потрібна для досягнення максимально доступної якості життя. І після цієї відмітки гроші більше не можуть зробити людину щасливішою. Потрібне щось інше.

І з цієї точки зору Україна виявилася місцем, де "щастя" коштує найменше в Європі. Потрібно лише 11301 долар на рік. В рейтингу ж ключових міст США, Великої Британії й Європи за цим показником Київ опинився на 113 місці. Таким чином, українська столиця в окресленому регіоні має найменшу вартість щастя. Для порівняння, в Мінську знадобиться 12252 долари, а в Кишиневі - 15639 доларів. 

Загалом, у світі найвищий цінник на Бермудських островах. Розрахунки показали, що для щастя тут потрібно заробляти 143933 долари на рік. На другому місці опинилася Австралія, де знадобиться 135321 долар. В Ізраїлі, який розмістився на третьому місці в світі за дороговизною щастя, ця сума сягає 130457 доларів. Четверте місце в світі й перше в Європі займає Швейцарія. Тут щастя обійдеться в 128969 доларів на рік.

Читайте такожГірше, ніж в Іраку: Україна опинилася в ТОПі нещасливих країнЗвісно, ці цифри здаються захмарними і такими, що тільки підтверджують мудрість про те, що за гроші щось таке не купиш. Однак, цифри в кінці списку теж досить цікаві. Наприклад, найдешевше у світі щастя можна знайти в Суринамі. В колишній колонії Нідерландів у Південній Америці потрібно лише 6799 доларів на рік, щоб досягти точки фінансового задоволення. Разом з тим, опитування в країні показало, що в середньому жителі Суринаму зароблять 5500 доларів на рік.

Вас також можуть зацікавити новини: