Штайнмаєр приїхав до Туреччини / фото Bild

Німецький президент Франк-Вальтер Штайнмаєр приїхав до Туреччини з м'ясом для приготування денер-кебаба. Його візит приурочений до 100-річчя від дня встановлення дипломатичних відносин між Німеччиною та Туреччиною.

Німецький президент Франк-Вальтер Штайнмаєр приземлився в Стамбулі, а разом із ним до Туреччини прилетів Аріф Келес - власник закусочної в Берліні, пише BILD. Його і ще кількох людей президент узяв із собою як представників німецько-турецької міграції. За словами Штайнмаєра, вони "допомагають формувати і формують наше суспільство".

Крім членів делегації в літаку Штайнмаєра знаходилося 60 кг м'яса для турецького денер-кебаба. Під час урочистого прийому в літній резиденції посла Німеччини президент допомагав готувати турецьку страву.

Відео дня

Видання зазначає, що візит до Туреччини непростий для Штайнмаєра через те, що турецький президент Реджеп Таїп Ердоган останнім часом лякає Захід, виявляючи прихильність до бойовиків ХАМАС.

У зв'язку з цим видання нагадало, що кілька днів тому Ердоган прийняв у Анкарі "главу" зовнішньополітичного відомства ХАМАС Ісмаїла Ханію і назвав терористів "групою опору".

Під час виступу Штайнмаєра в Туреччині кілька десятків людей намагалися зірвати його промову гаслами із засудженням Німеччини та Ізраїлю. Деякі учасники акції тримали в руках фотографії, на яких Штайнмаєру прималювали вуса, як у Гітлера.

Примітно, що сам Ердоган під час візиту німецького колеги в його країну, перебував з офіційним візитом в Іраку.

Німецькі турки

На сьогодні в Німеччині проживає близько 3 млн осіб турецького походження. Робітники з Туреччини почали їхати до Німеччини в 1960-х роках.

Вас також можуть зацікавити новини: