Штурм Капітолія - американці почали здавати поліції своїх родичів  / REUTERS

Американські правоохоронні органи виявили 400 підозрюваних у штурмі Капітолію 6 січня. 135 громадян затримали.

Про це повідомив виконувач обов’язків федерального округу Колумбія Майкл Шервін, цитує ABC.

Читайте такожСенат США відмовився визнати імпічмент Трампа неконституційним

Відео дня

За його словами, «список збільшується з кожною годиною». Водночас попередив, що у правоохоронців наразі немає вагомих причин висувати звинувачення усім 400 особам.

У ФБР, своєю чергою, похвалили американців, які допомогли ідентифікувати деяких людей, у багатьох випадках мова йде про викриття у штурмі своїх же родичів.  

Обрання Байдена президентом США і штурм Капітолію

  • 6 січня спільне засідання обох палат Конгресу, під час якого повинні були бути затверджені підсумки голосування в Колегії вибірників, було перервано через масові заворушення на Капітолійському пагорбі, влаштовані тисячами прихильників Трампа. Агресивно налаштовані протестувальники увірвалися в будівлю Конгресу, поліції довелося евакуювати законодавців. Повідомляється, що під час заворушень загинули не менше чотирьох осіб. Для наведення порядку в Капітолій була спрямована Національна гвардія США.
  • 7 січня Конгрес США офіційно затвердив демократа Джо Байдена на посаді наступного президента США, яку політик уже обійняв 20 січня. Байден набрав понад 270 затверджених Конгресом голосів вибірників.
  • Церемонія вступу Джо Байдена на посаду пройшла за посилених заходів безпеки. Крім тисяч поліцейських були задіяні понад 20 тисяч солдатів Національної гвардії.