Вілдерс розкритикував українських біженців / фото twitter / geertwilderspvv

Переможець виборів у Нідерландах Герт Вілдерс накинувся з критикою на українських біженців. Він заявив, що українці не від війни тікають, а приїжджають заради безкоштовного житла та робочих місць.

"Українці стікаються до Нідерландів з усього ЄС - не через війну, а через безкоштовне житло, безкоштовну охорону здоров'я та наші робочі місця", - написав політик у соцмережі Х.

При цьому він заявив, що через українців "Нідерланди знову стали сільським дурником Європи".

Відео дня

Варто зазначити, що з 24 лютого 2022 року Нідерланди видали дозволи приблизно 140 тисячам українських біженців. При цьому населення самої країни становить майже 18 мільйонів чоловік.

За даними Євростату, Нідерланди прийняли в процентному співвідношенні до свого населення менше біженців з України, ніж деякі інші члени Європейського Союзу, в тому числі Німеччина, Австрія та Ірландія.

Українські біженці в Ніделандах - головні новини

Міністерство юстиції країни звернулося до українських біженців з проханням переселятися з притулків в орендоване житло. При цьому влада пообіцяла підтримувати переміщених осіб з України так довго, як це буде необхідно.

Наприкінці січня 2024 року Нідерландська партія BBB запропонувала відправити українських біженців назад у ті частини своєї країни, які в даний час не порушені війною.

Вас також можуть зацікавити новини: