Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що йому не потрібні ніякі закордонні посередники для врегулювання ситуації в країні.

Читайте такожЗМІ дізналіся, что у Лукашенка планируют Втеча до России

Про це Лукашенко сказав сьогодні на нараді в Центрі стратегічного управління в Міністерстві оборони Білорусі, передає агентство БЕЛТА.

Відео дня

Лукашенко зазначив, що іноземні держави пропонують Білорусі посередництво в питанні врегулювання ситуації.

"Слухайте, у нас є нормальний уряд, створений за Конституцією. Нам не потрібні ніякі закордонні уряди, ніякі посередники. Мені здається, що, не ображаючи керівництво цих республік, я хочу сказати: ви у себе порядок наведіть", - сказав він.

Лукашенко додав, що в країні «потихеньку починають або продовжують розгойдувати обстановку, наше суспільство».

«Добралися до трудових колективів. Я вже багато разів говорив про це. Просто хочу в черговий раз сказати, що з цього нічого не вийде. Країну ми нікому не віддамо. Ситуацію ми утримаємо... » - підкреслив він.

На думку Лукашенка, ситуацію в Білорусі розхитують ззовні.

"Ми бачимо, що відбувається. Нас заколисувати не треба мирними акціями і демонстраціями. Ми бачимо, що в глибині відбувається. Ми дуже добре це бачимо. І потім, ми ж методички читали кольорових революцій", - заявив він.

Що відбувається в Білорусі:

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.
  • Згідно з офіційними даними ЦВК, чинний президент Олександр Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Світлана Тихановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше як 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодні з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення із силовиками.
  • Також з 11 серпня в країні розпочався загальнонаціональний страйк.
  • З ночі 9 серпня, за даними МВС Білорусі, в різних містах країни було затримано майже 7 тис. учасників акцій. 13 серпня ввечері деяких затриманих почали випускати з ізоляторів.
  • 13 серпня президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії закликали білоруську владу припинити насильство і почати діалог з народом. Також лідери чотирьох країн запропонували стати посередниками в діалозі білоруської влади і громадян з метою мирного врегулювання ситуації в Білорусі.