Протести в Білорусі почалися після президентських виборів \ фото REUTERS

У Мінську знайшли мертвим 25-річного футбольного фаната Олексія Демидова.

Читайте такожЗ'явилося відео викрадення опозиціонерки Марії Колесникової у Мінську Як повідомляє газета Наша Ніва, тіло хлопця виявили вранці 5 вересня на околиці мікрорайону Серебрянка. Він жив із батьками в Боровлянах, працював на автомийці. 4 вересня Демидов вийшов на роботу, пізно ввечері розмовляв з мамою по телефону, проте через годину він перестав відповідати на дзвінки.

У морзі батькам не показали тіло сина - тільки обличчя. Самі його оглянути вони змогли тільки вдома.

Відео дня

«Були травми. На голові гематоми, на підборідді наче вирвані шматки шкіри ... Нога перекручена - наче зламана. Пальці збиті, кісточки збиті на руках. Брудний одяг ... Схоже, була бійка або щось таке. Офіційне свідоцтво про смерть буде через місяць. А в попередньому написали, що причиною смерті стало отруєння невиявленими речовиною», - розповів виданню двоюрідний брат загиблого Олександр.

При цьому, за словами сім'ї, на тілі хлопця немає ні слідів наручників, ні слідів побоїв кийком.

Демидов був фанатом "Динамо", боксував, в протестах участі не брав. Родич загиблого зазначив, що "в тому районі, де його знайшли, йому нічого було робити".

Також він зазначив, що зникли і речі загиблого.

"У морзі говорили, що вони в міліції, в міліції - що в морзі. А в підсумку телефону і рюкзака просто немає. А отруєння могли і приписати, бо в 2016 році Олексій попався за те, що пробував спайс. Його не посадили, там садити не було за що. Але на облік якийсь поставили", - зазначив він.

У Слідчому комітеті країни стверджують, що тіло хлопця виявили «без видимих пошкоджень» і смерть, за попередньою інформацією, «не носить кримінального характеру». 7 вересня відбувся його похорон.

Жертви протестів в Білорусі: що відомо

  • 34-річний Олександр Тарайковський, за офіційною версією, загинув під час протестів у Мінську 12 серпня нібито через те, що у нього в руках вибухнула «саморобна бомба».
  • 22 серпня в лісі Партизанського району Мінська знайшли повішеним Микиту Кривцова, який пропав після протестів 12 серпня. Він також був футбольним фанатом.
  • 25-річного Олександра Вихора затримали 9 серпня під час протестів в Гомелі і арештували на 10 діб. В ізоляторі у нього, за офіційною версією, «різко погіршилося самопочуття», і він помер у лікарні. Рідним Вихора заявили, що він помер від «передозування наркотиками».
  • 25 серпня лідер протестів Світлана Тіхановська заявила про шість жертв. Однак кількість загиблих під час протестів в Білорусі не відома.