Ракети РФ, які летять по Харківщині, могли б падати на країни Балтії, каже Киричевський / колаж УНІАН, кадр з відео libkos, скріншот

Ракети, снаряди і бомби, якими російські окупаційні війська обстрілюють Харківщину, могли б падати на країни Балтії. І на Заході цього не розуміють, вважає військовий експерт Defense Express Іван Киричевський.

В ефірі телеканалу "Еспресо" він зауважив, що Москва кинула для наступу на Харківську область два армійські корпуси зі складу так званого Ленінградського воєнного округу. За його словами, вони "мали б загрожувати країнам Балтії".

"Тобто Кремль встряг у традиційну історію, по дорозі на Нарву чи на Таллінн "за три дні", такий у них був план на цей рік, вони застрягли під Вовчанськом. Тобто країни Європи й досі не переймаються тим, що відбувається в Україні в той час, коли бомби, снаряди, ракети, які зараз летять на Вовчанськ і Харків, з високою ймовірністю могли б падати на країни Балтії. Поки ми не нагадаємо про це західним партнерам, очевидно, що вони самі це не зрозуміють", – каже Киричевський. 

Відео дня

Війна в Україні: ситуація на фронті

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що російські окупаційні війська повністю завʼязли у вуличних боях у Вовчанську на Харківщині. За його словами, ворог зазнав дуже великих втрат в особовому складі штурмових підрозділів.

Тим часом у Кринках, що знаходяться на лівому березі Херсонської області, українські морські піхотинці продовжують виконувати завдання за призначенням. Ситуація там контрольована, каже начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

Вас також можуть зацікавити новини: