У РФ "повісили" теракт у концертному залі "Крокус Хол" на громадян Таджикистану / колаж УНІАН з фото t.me/bazabazon та скріншоту

У центрі уваги теракт в "Крокус Сіті Холі" - багаторівневому концертному залі, що розташований у місті Красногорськ на території ділового центру "Крокус-Сіті". У мережі з'явилася інформація, що в Брянській області затримали двох підозрюваних у скоєнні нападу.

Машину з можливими злочинцями нібито зупинили біля селища Теплий (розташоване недалеко від кордону Білорусі та України), у ній було шестеро осіб, і чотирьом із них вдалося втекти, пише Telegram-канал Baza. За його даними, затримані - таджики, їх перевіряють на причетність до скоєння теракту.

За відомостями каналу, встановлено особи чотирьох із шести можливих терористів. "Крокус Хол" нібито могли атакувати такі громадяни Таджикистану:

Відео дня
  • Шохінджонн Сафолзода, 21 рік;
  • Рустам Назаров, 29 років;
  • Рівожідін Ісмонов, 51 рік;
  • Махмадрасул Насрідінов, 37 років.

Наразі невідомо, хто з підозрюваних був затриманий. "...Вони були зареєстровані в Ярославській, Іванівській та Самарській областях", - зазначається на каналі. За попередніми відомостями, один із затриманих - 19-річний уродженець Душанбе Мухаммадсобир Файзов. Затриманого доставили в лікарню. 

У Міністерстві закордонних справ Таджикистану вже заявили, що від влади РФ не отримували даних про причетність їхніх громадян до скоєння теракту.

У МЗС Таджикистану прокоментували нібито причетність таджиків до теракту в московському концертному залі / скріншот з t.me/mfa_tj

Також стало відомо, що є щонайменше 83 жертви теракту в концертному залі "Крокус Сіті Хол". "РИА Новости" писали в Telegram, посилаючись на відомості МОЗ Підмосков'я, що серед жертв є троє дітей.

Важливі новини - теракт у Москві в центрі уваги

Увечері 22 березня в Підмосков'ї на території концертного залу "Крокус Сіті Хол" невідомі відкрили вогонь, а потім сталася потужна пожежа. Повідомлялося, що було багато жертв. У мережі з'явилася інформація, що люди не тільки були застрелені, а й задихалися від диму.

Цікаво, що західні країни ще до "виборів" російського диктатора Володимира Путіна (відбувалися 15-17 березня) попереджали, що в РФ можливі теракти.

Представник Головного управління розвідки українського Міноборони Андрій Юсов заявив, що теракт у "Крокус Сіті Хол" - це спланована операція спецслужб Кремля проти своїх же громадян для дискредитації, зокрема України, як і всього вільного світу. Пізніше західні ЗМІ писали, що за атаку відповідає осередок терористичної організації "Ісламська держава".

Вас також можуть зацікавити новини: