Телеграм-канали повідомляють про 40 загиблих та 130 поранених / скриншот

Про український слід не може йти мова – ця версія не для розумних людей. Це спланована операцію спецслужб Кремля проти власних громадян. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, коментуючи УНІАНу теракт 22 березня, який стався у підмосковному Crocus City Hall, де невідомі в камуфляжі відкрили стрілянину з автомата по людях.

"Безумовно, мова  йде про сплановану операцію спецслужб Кремля проти власних громадян з метою дискредитації в тому числі України, як і всього вільного світу", – наголосив він.

За  його словами, сьогоднішні удари по енергетичній інфраструктурі, по цивільних об’єктах в Україні є частиною цієї спецоперації.

Відео дня

"І ось друга фаза – це теракти, організовані спецслужбами РФ. Про це були добре поінформована і міжнародна спільнота. Тому і були попереджені іноземні громадяни на території РФ", - наголосив він.

Юсов відкидає можливість так званого "українського сліду" в даному теракті.

"Україна веде визвольну війну проти російських загарбників, але веде її в цивілізований спосіб, тому всі удари і ураження відбуваються виключно по військових об’єктах, як на тимчасово окупованих українських землях, так і на території ворога. Про це добре відомо всім у світі, тому ця провокація в цілому не буде мати жодного ефекту для критично мислячих і розумних людей у всьому світі", - сказав представник української розвідки з приводу намагань Росії знайти в цьому теракті якийсь "український слід".

Юсов наголосив, що одне із ключових завдань цієї спецоперації, цих злочинів і терактів є мобілізації населення всередині Росії, як політичної, бо і з цим починаються проблеми, так і підтримка мобілізаційних заходів на території РФ.

"Режим Путіна має реагувати на все більш зростаюче незадоволення всередині РФ війною в Україні і проти України і робить це старими, відомими для Путіна засобами. Зрештою, з терактів противласних громадян він і починав своє правління", - сказав представник ГУР Міноборони України.

Теракт у Москві - деталі

Перші повідомлення про стрілянину у концертному залі Крокус Сіті Холл з'явилися близько 20:15 за московським часом. Сьогодні там мав пройти концерт гурту "Пікнік". Коли розпочалася стрілянина, у будівлі могло бути до 7200 осіб. У нападі брало участь щонайменше п'ять осіб, пишуть близькі до силовиків телеграм-канали.

Телеграм-канали повідомляють про 40 загиблих та 130 поранених. На перших відео з будівлі видно тіла людей на підлозі. Пізніше з'явилося відео, на яких терористи, які увійшли до будівлі, впритул розстрілюють людей. Почалася пожежа, сталося кілька вибухів. У будівлі було заблоковано кілька сотень людей, МНС повідомило про 100 виведених з підвалу людей.

Спецпідрозділи прибули до Крокус Сіті близько 21:30 – більш ніж за годину після перших повідомлень про стрілянину. У цей час канал ВЧК-ОДПУ написав, що перша колона спецназу пішла на штурм. Було повідомлення про те, що кілька терористів забарикадувалися у будівлі. Також повідомлялося, що чотирьом з них вдалося втекти.

Пожежні тривалий час не могли почати гасити пожежу, оскільки в будівлі не було проведено зачистки. Дах Крокус-Сіті гасять з вертольотів, він практично повністю охоплений вогнем. Повідомляється про обвалення даху.

Вас також можуть зацікавити новини: