TikTok заборонили в США / REUTERS

Керівництво сервісу звернулося до 100 млн користувачів додатку в США із закликом виступити на захист свого «дому для самовираження».

Адміністрація TikTok заявила, що підписана президентом США Дональдом Трампом заборона загрожує підірвати віру світового бізнесу в те, що Вашингтон дотримується принципу верховенства закону.

Читайте такожПомпео анонсував заходи США проти китайських компаній, що передають дані Пекіну

Відео дня

У документі, опублікованому на сайті сервісу, кажуть, що указ Трампа створює небезпечний прецедент для концепцій свободи слова та відкритих ринків, які десятиліттями залучали в США інвестиції і стимулювали зростання економіки країни.

У TikTok ще раз заявили про те, що сервіс ніколи не ділився з владою Китаю даними своїх користувачів і не цензурував розміщений в ньому контент за запитами з Пекіна. Для свого захисту TikTok готовий використати всі можливості судової системи США.

«Як користувачі TikTok, його творці, партнери і сім'я, ви маєте право висловити свою думку обраним вами чиновникам, в тому числі і Білому дому. У вас є право бути почутими», - йдеться в заяві TikTok.

Як повідомляв раніше УНІАН, Трамп переконаний, що поширення у США додатків, що належать компаніям з Китаю продовжує нести загрозу для національної безпеки, зовнішньої політики і економіки країни.

Раніше Трамп заявив, що популярний китайський додаток TikTok "припинить здійснювати комерційну діяльність", якщо не продасть свої підрозділи в США до середини вересня. Незабаром компанія Microsoft припинила переговори про покупку соцмережі TikTok.

Офіційний представник МЗС КНР Ван Веньбінь назвав вимоги США продати TikTok американської компанії спробами політичного тиску.