Трамп неодноразово спростовував оцінки розвідки США про те, що Путін від його імені втручався у президентські вибори 2016 року / фото REUTERS

Колишній президент США Дональд Трамп може звинуватити Володимира Путіна у втручанні у вибори в США 2016 року, якщо це зможе вберегти його від в'язниці. Про це йдеться у матеріалі Newsweek.

Зазначається, що Трамп усе ще лідирує на праймеріз від республіканців, але проти нього висунуто 91 звинувачення у двох судах штатів і федеральних округів, будь-яке з яких може призвести до тюремного ув’язнення. Він також стикається з цивільним позовом у Нью-Йорку, який може зашкодити його бізнес-імперії.

"Трамп неодноразово спростовував оцінки розвідки США про те, що Путін від його імені втручався у президентські вибори 2016 року. У Гельсінкі в 2018 році Трамп заявив, що "не бачить причин" не вірити запевненням російського лідера, що Москва не втручалася", - нагадує видання.

За словами авторів статті, неправдиві заяви Трампа про те, що наступні вибори у 2020 році були вкрадені у нього, спонукали деяких його прихильників до штурму Капітолію.

Видання нагадує, що свого часу Трамп назвав Путіна "дуже розумним" після того, як російський лідер почав повномасштабне вторгнення в Україну. А у січні 2023 року екс-президент США заявив, що він більше довіряє російському лідеру, ніж "негідникам", які працюють в американській розвідці.

"Кого б ви вибрали, Путіна чи цих невдах?" - зазначив тоді Трамп.

Дональд Трамп і Володимир Путін - останні новини

На посаді президента США Трамп допомагатиме Путіну. Про це заявив колишній директор ЦРУ Джон Бреннан. За його словами, для російського диктатора є критично важливим, щоб перемогу у президентських виборах в США 2024 року здобув саме Трамп.

"Путін і Трамп є членами спільноти автократів, що захоплені одне одним. І вони збираються лестити один одному і грати на користь один одного", – сказав Бреннан.

У свою чергу сам Путін заявив, що вибори в США нічого не змінять для Росії.

"Хоча його звинувачували у зв'язках з Росією, що повна нісенітниця, маячня собача, але він найбільше ввів санкцій щодо Росії", - зазначив лідер РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: