В Україні триває розв'язана Росією війна / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто відповів на запитання, чи ймовірна третя світова війна, якщо російські війська доберуться до Києва.

"Якби вони захопили українську столицю, це призвело б до драматичного зіткнення. І ми отримаємо повне заперечення у тих, хто повторює: "У Росії теж є свої причини і вона, по суті, хотіла тільки два регіони, де говорять російською". На жаль, я боюся, що Путіну потрібна вся Україна, і більше того, ніхто нас не запевняє, що він зупиниться на Україні. Ясно, що він має на увазі міжнародний порядок", - зазначив він в інтерв'ю Corriere della Sera.

Крозетто сподівається, що "Путін не повний божевільний":

Відео дня

"Я сподіваюся, що Росія не вийде за рамки дурниць, які вона зробила за останні два роки. При цьому, повторюю, прибуття до Києва колишніх радянських військ стане абсолютно дестабілізуючим елементом для Європи і світу. І це неминуче призвело б до зіткнення з іншими країнами, які не прийняли б російські танки на кордоні".

Відправлення західних військ в Україну

Водночас міністр укотре дав зрозуміти, що виступає проти відправки західних військ в Україну, що запропонував президент Франції Еммануель Макрон.

"Макрон зробив крок уперед, і я не знаю, яку користь він принесе на цьому дуже складному етапі. Це етап, який вимагає аналітичних навичок, раціональності, тактичної та дипломатичної компетентності. Це момент, який не має подібних прецедентів у новітній історії. Якщо нам доведеться шукати приклади, що нагадують їх, то вони мали драматичні результати: дві світові війни... Допомога українцям у захисті своєї території була найсправедливішим способом підтвердити міжнародне право і найраціональнішим способом уникнути світової війни".

Раніше Крозетто вже заявляв, що умов для направлення італійських військ в Україну немає: "Наша позиція не змінюється: ми завжди говорили, що Україні потрібно всіляко допомагати, і ми це робимо, але ми також завжди виключали пряме втручання наших військових у конфлікт".

Вас також можуть зацікавити новини: