Міхеїла Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня / фото REUTERS

У Грузії 9 опозиційних депутатів парламенту оголосили голодування на знак підтримки третього президента країни Міхеїла Саакашвілі, якого тримають у тюремній лікарні Глданської в'язниці в Тбілісі.

Про це заявив на брифінгу член "Єдиного національного руху" Давид Кіркітадзе, повідомляє IPN.

За його словами, голодування триватиме до тих пір, поки Саакашвілі не переведуть до цивільної клініки.

Відео дня

Читайте такожПрезидент Грузії відмовилася помилувати Саакашвілі

Як зазначалося на брифінгу, голодування оголосили: Давид Кіркітадзе, Акакій Мінашвілі, Темур Джанашіа, Бачукі Кардава, Ніка Мачутадзе, Георгій Годабрелідзе, Сулхан Сібашвілі, Леван Бежашвілі, Абдулла Ісмаїлов.

Затримання Саакашвілі в Грузії

Як повідомляв УНІАН, Міхеїла Саакашвілі, який має громадянство України, затримали в Грузії 1 жовтня. Він повернувся на батьківщину вперше за 8 років напередодні муніципальних виборів.

У Грузії екс-президента засуджено до 6 років позбавлення волі на підставі заочно винесених вироків у двох кримінальних справах, що стосуються посадових злочинів. Він вважає висунуті проти нього звинувачення політичним переслідуванням, а себе політичним в'язнем. Одразу після затримання політик оголосив голодування.

Після арешту Саакашвілі відправили до в'язниці в місті Руставі, а 8 листопада перевезли до лікарні при Глданській в'язниці в Тбілісі.

Вас також можуть зацікавити новини