В операції беруть участь російські військові та спецслужби / фото Міністерство оборони РФ

Росія готується до атаки по підводній інфраструктурі НАТО. Для цього керівництво країни вивчає підводні системи альянсу, заявив помічник генерального секретаря блоку з розвідки і безпеки Девід Каттлер. Про це повідомляє Bloomberg.

За словами Каттлера, Росія складає карти критично важливої інфраструктури союзників як на суші, так і під водою, сказав він. Так Москва готується до ударів по підводних об'єктах в Європі і Північній Америці. В операції беруть участь російські військові і спецслужби, додав він. 

Помічник генсека НАТО нагадав, що саме так Росія веде бойові дії на ранніх стадіях конфлікту — прагне знищити критично важливу інфраструктуру. До такої тактики Москва вдалася у війні з Україною. 

Відео дня

Каттлер зазначив, що мова йде про підводні кабелі, на частку яких припадає 95% інтернет-комунікацій. З їх допомогою щодня проводять фінансові транзакції на суму близько $10 трлн.

Диверсійна діяльність РФ - деталі

Міжнародна група журналістів-розслідувачів виявили докази прихованого перебування російських кораблів біля місць вибуху газопроводу "Північний потік". Зазначається, що це були судна, які здатні здійснювати підводні операції.

Російські спецслужби протягом багатьох років були найбільшою загрозою для Данії, і залишатимуться загрозою в майбутньому, констатує поліцейська розвідка країни в новому звіті.