Словаччина готується приймати українських біженців \ фото УНІАН

Словаччина надасть допомогу біженцям з України, які рятуються від військової агресії Росії проти України.

Прем'єр-міністр країни Едуард Хегер повідомив про допомогу біженцям після засідання Держради безпеки. Також він закликав словаків проявити до них розуміння і співчуття, пише idnes

Крім того Польща також відкриває приймальні центри для біженців з України. Німеччина вже заявила, що допоможе Польщі.

Відео дня

"Майже напевно російська агресія вижене з країни багатьох українців. Згідно з міжнародним правом ті, хто рятуються від війни заслуговують на допомогу. Словаччина буде відповідально дотримуватися принципів солідарності і гуманізму", - сказав Хегер.

У заяві МВС країни йдеться, що особам, які не мають діючого проїзного документа, буде дозволено в'їзд до Словаччини з України після індивідуальної оцінки. Міністр внутрішніх справ Роман Микулець додав, що Братислава готова відкрити додаткові пункти реєстрації на кордоні з Україною у зв'язку з можливою міграційною хвилею. Словаччина також направить до кордону з Україною 1500 військовослужбовців для допомоги з біженцями.

Міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок повідомив, що посол Словаччини, його заступник залишаться працювати в Україні. За його словами, евакуація словаків з України неможлива.

Крім того, найближчим часом на кордоні з Польщею встановлять пункти прийому біженців з України. Спочатку їх буде 8, і вони будуть забезпечувати людей їжею і медичною допомогою і надавати інформацію. Міністерство оборони Польщі також заявило, що підвищило рівень готовності в деяких армійських підрозділах.

Німеччина пропонує допомогу Польщі, щоб впоратися з очікуваною хвилею біженців. За оцінками німецьких ЗМІ, до Євросоюзу може приїхати від 200 тис.  до мільйона українців.

"Ми запропонуємо масову підтримку постраждалим державам, особливо нашому польському сусіду, у разі великого напливу біженців", - заявила  міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Файзер. Берлін також готується до прибуття біженців.

Вас також можуть зацікавити новини: