Фіцо став новим прем'єром Словаччини / фото consilium.europa.eu

Президен Словаччини Зузана Чапутова затвердила новий уряд на чолі з лідером партії Smer-SD Робертом Фіцо, який відзначився низкою заяв проти України. Про це повідомляє "Європейська правда".

Чапутова висловила сподівання, що уряд Фіцо продовжить добрі відносини із сусідніми країнами, зокрема з Україною, яка перебуває в стані війни.

Фіцо подякував Чапутовій за призначення його уряду, нагадавши, що є прем'єр-міністром вже вчетверте. Він також заявив, що новий уряд буде здійснювати "суверенну зовнішню політику".

На ключових для України посадах у новому уряді Словаччини опинились неприхильні до підтримки України політики.

Міністром закордонних справ Словаччини став Юрій Бланар, який називав війну проти України "конфліктом між Росією і США", стверджував, що Київ "воює проти власного народу", та виступає проти передачі Україні зброї.

Перемога Фіцо на виборах у Словаччині - деталі

15 жовтня партія проросійського політика Роберта Фіцо Smer-SD підписала коаліційну угоду з партіями "Голос" і Словацька національна партія. Відомо, що представники СНП очолять міністерства навколишнього середовища, культури і нове міністерство спорту і туризму.

ЗМІ повідомили, що тимчасовий уряд Словаччини оголосив про припинення передачі військової допомоги Україні, оскільки переможці на парламентських виборах виступають проти надання такої підтримки. 

Вас також можуть зацікавити новини: