Мераб Джангвеладзе / Фото primecrime.ru

Злодій в законі Мераб Джангвеладзе, відомий як Сухумський - лідер сухумського злодійського клану, залишився єдиним кримінальним авторитетом, який може претендувати на лідерство в злочинному світі.

Читайте такожВбивство крімінального авторитету Лота Гулі призведе до "переділу" в Україні - Аброськін

Про це заявила редактор інформаційного агентства «Прайм Крайм» Вікторія Гефтер.

Відео дня

На думку Гефтер, Мераба Сухумського можна назвати новим лідером злочинного світу, оскільки він єдиний, хто рівний за впливом вбитому 19 серпня головному злодієві в законі Азербайджану Надіру Саліфову (Гулі). Смерть Гулі - це результат мафіозних воєн, і після неї «багато видихнули з полегшенням».

Думаю, що найбільшою несподіванкою (вбивство. - ред) стало для самого Гулі. Багато хто передрікав йому саме такий фінал, але не думали, що розв'язка настане так скоро. Гулі знав своїх ворогів, але звідки прийде смерть, не вгадав. Сам наблизив до себе свого вбивцю, і його застрелили в потилицю, - розповіла Гефтер.

Замах на Гулі кілька разів запобігали правоохоронці Туреччини. Цього разу "підготовка до цього злочину була не такою помітною". Однак вбивцю злодія в законі - Хагана Зейналова (Хан Бакинський) - затримали майже одразу.

Хто такий Надир Саліф

Надір Саліфов на прізвисько Лота Гулі контролював ринок імпорту фруктів і овочів в країнах СНД, особливо в Росії. Його угрупування займалося вбивствами, вимаганням, грабежами і погрозами. Хотів стати ватажком кримінального світу в Одесі.