У Румунії відреагували на російський удар по Одеській області / фото Сили оборони півдня

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували нічну атаку російських дронів на Одеську область. "Шахеди" впали та здетонували на території Румунії.

"За інформацією Державної прикордонної служби України, сьогодні (4 вересня − УНІАН) вночі під час масованої атаки Росії в районі Ізмаїльського порту російські "Шахеди" впали та здетонували на території Румунії", - повідомив спікер МЗС Олег Ніколенко Facebook

При цьому він зазначив, що це чергове підтвердження того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, а й безпеці сусідніх країн, у тому числі держав-членів НАТО.

Відео дня

"Закликаємо партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, яка посилить захист інфраструктури України, а також суміжних держав", - наголосили в МЗС.

У Міністерстві оборони Румунії спростували інформацію щодо падіння російських безпілотників на територію країни під час російської атаки по Україні.

"Міністерство національної оборони категорично спростовує інформацію в публічному просторі щодо так званої ситуації, яка сталася в ніч із 3 на 4 вересня, коли російські безпілотники впали на національну територію Румунії", - йдеться у заяві міністерства.

Зазначається, що оборонне відомство в режимі реального часу стежить за ситуацією, спричиненою російськими атаками з безпілотників на інфраструктуру в районі українських портів на Дунаї, але військової загрози для території країни чи територіальних вод не було.

Крім того, зазначено, що напади Росії на громадянську інфраструктуру України невиправдані та глибоко суперечать нормам міжнародного гуманітарного права.

Атака РФ на Одеську область в ніч на 4 вересня - що відомо

Армія Російської Федерації в ніч на 4 вересня вдарила дронами по Одеській області. Зокрема, під удар потрапила цивільна інфраструктура Подунав'я. Всього зафіксовано 25 ударних БпЛА Shahed-136/131, з них 22 знищили українські сили.

В результаті атаки зафіксовано потрапляння в припортову інфраструктуру, двоє людей постраждали - чоловіків 34 і 42 років. Лікарі діагностували у одного опік плеча, а у другого - оглушення від ударної хвилі.

Вас також можуть зацікавити новини: