Київ виступає за збільшення присутності морських сил НАТО і США у Чорному морі / Facebook Андрій Клименко

Україна пропонує НАТО розробити спільну стратегію стримування Росії у Чорноморському регіоні в інформаційному, економічному, правовому та військовому планах.

Про це віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко сказав керівникам дипломатичних представництв країн-членів НАТО в Україні по відеоконференцзв'язку, повідомляє прес-служба віце-прем’єра.

Читайте такожУ НАТО розповіли про важливість ядерної зброї для альянсу

Відео дня

За словами Пристайка, Україні та Альянсу слід розробити стратегію стримування Росії у Чорноморському регіоні в інформаційному, економічному, правовому та військовому планах. Крім того, Україна хотіла б бачити більшу присутність морських сил НАТО та США у Чорному морі.

«Безпека у Чорноморському регіоні має велике значення для України, а також НАТО та інших союзників. Впроваджуючи «Чорноморський пакет», запропонований Альянсом, ми б хотіли зробити фокус на посиленні наших Військово-морських сил, кібербезпеці, а також посиленні обізнаності наших партнерів про ситуацію в регіоні», – заявив Пристайко.