Анкара заявила про неприпустимість реакцій на судовий процес щодо Кавали \ фото REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган доручив міністерству закордонних справ країни оголосити 10 послів персонами нон грата.

Як повідомляє "Німецька хвиля", причиною називають заклик дипломатів звільнити з в'язниці турецького підприємця і мецената Османа Кавалу.

Через цей заклик 19 жовтня МЗС Туреччини викликало на розмову керівників дипломатичних місій Німеччини, США, Данії, Фінляндії, Франції, Нідерландів, Швеції, Норвегії, Канади та Нової Зеландії.

В ході бесіди Анкара заявила про неприпустимість реакцій на судовий процес щодо Кавали. Турецька влада закликала ці держави поважати позицію органів правосуддя, не намагатися чинити на них вплив і дочекатися закінчення судового процесу.

Читайте такожПісля заяви Ердогана про анексію Криму в РФ знайшли небезпечні помідори з Туреччини

Як відомо, турецький підприємець і меценат, засновник культурного фонду Anadolu Kültür AŞ Осман Кавала підтримує етнічні та релігійні меншини, виступає за примирення турецьких і вірменських громадян, а також за мирне вирішення курдського питання.

Його звинувачують у причетності до спроби повалення уряду у 2016 році. Проте у 2020 році суд виправдав активіста, але видав новий ордер на його арешт.

Вас також можуть зацікавити новини