Ілюстрація REUTERS

Незалежні спостерігачі розповіли про можливе перевищення максимальної явки на двох ділянках для голосування в Мінську.

Про це повідомляє TUT.BY .

Читайте такожДо Мінська стягують колони спецтехніки для розгону мітингів (фото, відео)

Відео дня

За їх словами, в списках виборців там сумарно значаться приблизно 5,8 тисячі осіб. За протоколами виборчих комісій явка на достроковому голосуванні на них склала близько двох тисяч чоловік. В основній день голосування 9 серпня по станом на 17:30 в двері гімназії, за підрахунками спостерігачів, вже зайшло близько 3,8 тисячі чоловік, а в черги з охочих проголосувати стоять кілька сотень виборців, і вона розтяглася приблизно на кілометр, огинаючи будинок. Таким чином, явка вже повинна була перевищити сто відсотків.

У виборчій комісії однієї з дільниць відмовилися давати коментарі журналістам.

За словами спостерігачів, люди, які проголосували, скаржаться на велику кількість зіпсованих бюлетенів, які їм видають: деякі з мітками або крапками, якісь навіть пошкоджені - їх замінюють тільки на вимогу виборців. Також людям на початку не дозволяли ставити дату в журналі, проте, коли обурення зросла, їм дозволили ставити дату в клітинку з підписом.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 серпня, в Білорусі проходять вибори президента.

За даними ЦВК Білорусі, було створено 5 тис. 767 виборчих дільниць, в тому числі, 44 - за кордоном.

З 4 по 8 серпня проходило дострокове голосування.

ЦВК Білорусі зареєструвала кандидатами в президенти нинішнього главу держави Олександра Лукашенка, а також Світлану Тихановську, Анну Конопацьку, Андрія Дмитрієва та Сергія Черечня.

65-річний Лукашенко керує країною беззмінно вже майже 26 років. Крім перших виборів 1994 року, на яких він переміг, ніякі інші на міжнародному рівні не були визнані вільними та справедливими (2001, 2006, 2010, 2015 роки).