Росія відкрила виборчі дільниці на окупованих територіях Грузії/ ua.depositphotos.com

Грузія засудила Російську Федерацію за проведення таз званих "виборів" на її окупованих територіях – у Абхазії та південній Осетії. Як заявляють у Міністерстві закордонних справ країни, це крок проти суверенітету і територіальної цілісності Грузії.

"МЗС Грузії засуджує проведення виборів президента РФ в окупованих регіонах Грузії і незаконне відкриття виборчих дільниць з метою масового залучення місцевого населення. Ця дія є кроком Російської Федерації проти суверенітету та територіальної цілісності Грузії, який грубо порушує основні принципи та норми міжнародного права, а також повністю ігнорує Статут ООН та Гельсінський Заключний акт.", - йдеться в заяві.

У МЗС країни зазначили, що проведення будь-яких виборів в окупованих регіонах є незаконним в умовах окупації, а також в умовах, коли населення, вигнане з окупованих територій внаслідок етнічної чистки, досі не має змоги повернутися до своїх домівок.

Відео дня

"МЗС Грузії закликає міжнародне співтовариство дати належну оцінку та відреагувати на подальші незаконні дії Росії в окупованих регіонах, які спрямовані на порушення суверенітету та територіальної цілісності Грузії", - йдеться в заяві.

У Грузії виборчої дільниці для росіян не відкривали, бажаючі проголосувати їздили у Єреван (Вірменія). 

Вибори у Росії 

У Росії завершилося триденне голосування на "виборах президента", у яких не брав участі жоден опозиційний кандидат. Голосування відбувалося й на окупованих територіях України - у Криму і на тих територіях Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей, які наразі контролює російська армія.

Російський Центрвиборчком відзвітував про рекордну явку, при цьому на окупованих територіях вона сягнула просто космічних показників - 88% у Донецькій області, 87% у Луганській, 83,8% у Херсонській, 85% у Запорізькій.

"Переможцем" призначили диктатора Володимира Путіна з рекордним результатом 87,28%. Водночас незважаючи на те, що під час виборів суперниками Володимира Путіна були "технічні кандидати", яких внесли в списки для надання уявної правдоподібності, Путін на багатьох дільницях за кордоном примудрився програти.

Вас також можуть зацікавити новини: