Воронка після вибуху в Бєлгороді / Скриншот

Випадкове бомбардування Бєлгорода російськими ВПС підкреслило некомпетентність російських пілотів.

Таку думку висловив військовий аналітик, віце-маршал авіації у відставці Шон Белл в коментарі Sky News. "Справжнє питання в тому, як це сталося? У початкових повідомленнях від росіян говориться, що пілот скинув зброю. Ви можете скидати запаси зброї, але коли вони залишають літак, вони залишаються в беззбройному стані і не можуть вибухнути. Це вибухнуло", - сказав він.

Белл зазначив, що в такому випадку бомба повинна була бути випущена. "Отже, пілот неправильно визначив ціль? На відстані 30 миль від ворожої території це здається малоймовірним. Більш імовірно, що пілот тренувався, звикаючи до перемикання і відпрацьовуючи атаки, і випадково скинув бомбу", - припустив аналітик. 

Відео дня

Бомбардування Бєлгорода

Нагадаємо, що вчора ввечері в російському Бєлгороді пролунав гучний вибух. У мережі з'явилися фотографії та відео величезної воронки, що утворилася в центрі міста в результаті удару.

Вибух був такої сили, що один з автомобілів закинуло на дах магазину. Повідомлялося про двох постраждалих. Пізніше в мережі опулікували відео, на яке потрапив сам вибух.

Російські воєнкори спочатку намагалися звинуватити в ударі Україну - нібито ЗСУ скинули з безпілотника бомбу на російське місто. При цьому незадовго до вибуху один з них писав: "Ніштяк, хлопці полетіли движуху наводити. Щас **ане у **хлов знатно... На підвісах ФАБ 1500".

Незабаром російське Міністерство оборони визнало, що вибух заподіяв "позаштатний схід авіаційного боєприпасу", що стався при польоті літака Су-34 над містом.

Вас також можуть зацікавити новини: