Серед російських еліт дуже багато тих, хто незадоволений Володимиром Путіним через війну в Україні / фото REUTERS

У Російській Федерації через війну в Україні серед еліт дуже багато незадоволених особисто президентом РФ Володимиром Путіним.

Російським лідером незадоволені і ті, хто хоче миру, і прихильники продовження війни ("яструби"), пише "Медуза", посилаючись на близькі до Кремля джерела.

"Бізнес і багато членів уряду незадоволені тим, що президент почав війну, не подумавши про масштаби санкцій, з такими санкціями жити нормально не можна. "Яструбів" не влаштовують темпи "спецоперації". Вони думають, що можна діяти рішучіше", - повідомило джерело.

Відео дня

Джерела журналістів, близькі до Адміністрації президента РФ, уточнили, що "яструби" (в першу чергу, силовики) вважають, що необхідно діяти жорсткіше - провести широку мобілізацію резервістів, воювати "до перемоги" - ідеальним для них варіантом є захоплення Києва.

Нагадаємо, війська РФ вдерлися в Україну рано вранці 24 лютого. Кремль не оголошував війну нашій країні - російська влада назвала широкомасштабну агресію "спецоперацією", спрямованою, в тому числі для "денаціоналізації" українців.

Ворог спершу скидав бомби на військові об'єкти, а пізніше обстрілював і житло цивільних. Низка країн світу, зокрема, США, держави-члени Євросоюзу і Канада запровадили проти Росії нові санкції, великі компанії почали припиняти співпрацю з російською стороною.

Британська газета The Telegraph писала, що РФ перетворилася на третьосортну державу, а її президент став найсамотнішою людиною на Землі.

Вас також можуть зацікавити новини: