Росія перетворилася на третьосортну країну / фото REUTERS

З початком повномасштабної війни Росії проти України очільник Кремля Володимир Путін опинився майже у повній ізоляції.

Як йдеться у статті The Telegraph, зараз саме Путін є найсамотнішою людиною на Землі.

Водночас спроби Путіна довести за допомогою війни "першокласний" рівень РФ провалилися: через обвал економіки, остаточну втрату репутації і сотні санкцій Росія перетворилася на третьосортну країну.

"Путін розраховував на успіх своєї випробуваної тактики "розділяй і владарюй", але у результаті об'єднав проти себе весь цивілізований світ. Навіть віддані путінські "експерти" та "політологи" змінили риторику та заявляють про брехливість політики Кремля", - йдеться у публікації.

Видання згадує заяви військового експерта і полковника Михайла Ходарьонка, який наголосив, що офіційна пропаганда РФ, яка стверджує, що українська армія деморалізована, "м'яко кажучи, хибна". Він попередив, що незабаром Росія зіткнеться з мільйонним українським контингентом, озброєним передовою західною зброєю.

Разом з тим, зміну тону путінської пропаганди з переможного на спробу уявити Росію жертвою, залученою до боротьби за існування, розцінюють, як спробу виправдати військові невдачі армії РФ на полі бою. 

Як зазначає видання, неадекватна політика Путіна призвела до прагнення Фінляндії та Швеції якнайшвидше приєднатися до військового блоку НАТО. Водночас економіка РФ поринула в рецесію через сотні санкцій.

"Зазнавши поразки на полях битв під Києвом і Харковом, Путін, який програв у дипломатії, також виявився загнаний у кут на економічному фронті. Західні санкції виявилися набагато жорсткішими, ніж він очікував, внаслідок чого російська економіка поринула в ще глибшу рецесію", – пише The Telegraph.

Зазначимо, що раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що короткострокові успіхи російських окупантів на Донбасі не важливі, тому що Росія в підсумку програє війну проти України. За словами Буданова, Путін знаходиться в абсолютно глухому куті, оскільки не може зупинити війну і не може виграти її. Буданов зазначив, що Путін не може перемогти з об'єктивних причин. А щоб це зупинити, "він повинен визнати, що Росія - зовсім не та сильна і велика держава, якою він хотів її виставити". За словами голови української розвідки, його вразила російська дурість.

Вас також можуть зацікавити новини: