Російська військова техніка прибула до Мінська / фото "Аташ"

Прибуття в Білорусь російської військовї техніки виявилося фейком. Про це повідомляє військовий рух українців та кримських татар "Атеш".

Нагадаємо, раніше сьогодні агенти "Атеш" повідомили про прибуття великої колони російської техніки до Мінська. Однак у повідомленні не вказувалася  дата цього прибуття.

Пізніше вони виклали повідомлення про те, що на їхніх знімках не російська військова техніка, а білоруська. "Визнаємо, помилилися. На фото військова техніка збройних сил республіки Білорусь", - написали партизани.

Відео дня
фото "Аташ"

При цьому "Беларускі гаюн" наголосив, що новина про прибуття до Білорусі російської військової техніки – це фейк. Там пояснили, що ешелон був нібито помічений на станції Озерище, а це станція навантаження для перевезення підрозділів 120-ї механізованої бригади ЗС Білорусі, яка розташована в безпосередній близькості від військового містечка бригади.

"На фото, що розповсюджуються, видно сніг, проте станом на 27 лютого в районі станції Озерище сніг уже розтанув. Більше того, на супутникових знімках від 27 лютого на станції не було видно ешелону з військовою технікою", - зазначили в Гаюні.

Можлива війна РФ з НАТО

Інститут вивчення війни повідомив, що президент РФ Володимир Путін почав підготовку до військової агресії проти НАТО. Зазначалося, що про це свідчать два його укази від 26 лютого, які офіційно відновлюють Московський і Ленінградський військові округи. Таким чином, у РФ також розформовується Західний військовий округ (ЗВО), який міноборони РФ сформувало 2010 року шляхом з'єднання цих двох округів - МВО і ЛВО. За даними аналітиків, раніше ЗВО охоплював російський кордон з Україною, Білоруссю та країнами Балтії. Його стратегічні завдання включали спостереження за операціями ЗС РФ в Україні після початку повномасштабної війни, а також підготовку до можливого протистояння з НАТО. Тепер ЛВО проходитиме вздовж північно-східного кордону НАТО, а МВО - вздовж північно-східної частини України та Польщі. Це дасть змогу Москві одночасно "зайняти позицію" проти НАТО і спростити командування та управління військовими діями в Україні.

До Третьої світової війни готується самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Влада країни, що підтримує РФ, зміцнила плани бути "наскільки можливо" готовою до майбутньої конфронтації.

Вас також можуть зацікавити новини: