Агресія Володимира Путіна проти України припиниться після розгрому російської армії, вважає соціолог / фото REUTERS

Агресія президента РФ Володимира Путіна проти України припиниться тільки тоді, коли російські війська розгромлять на українській території.

Всі проміжні варіанти з часом призведуть до нового військового загострення, написав російський соціолог Ігор Ейдман на своїй сторінці в Facebook.

"Путінська агресія припиниться тільки, коли... російські війська будуть розгромлені й побіжать в паніці з України...", - вважає експерт.

Відео дня

Ейдман підкреслив, що для нинішнього глави Росії підкорення української держави є ідеєю-фікс, і він від неї не відмовиться, поки перебуває при владі.

"Почалися "зливи" про те, що переговори Росії й України близькі до успіху, а Путін за певних умов нібито готовий вивести війська вторгнення. Як казав класик - не вірю...", - додав соціолог.

На його думку, такий "злив" зроблено, щоб Кремль виграв час і посилив свої позиції.

Експерт вважає, що переговори з Україною - тактичний прийом, спрямований на зрив чергових поставок Києву озброєння, оскільки "незабаром мир".

"... Я думаю, що невипадково путінська делегація - дуже низького рівня, від її обіцянок завжди можна буде легко відмовитися...", - поділився думкою соціолог.

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого Росія вдерлася в Україну. Спочатку супротивник бомбив військові об'єкти, а потім атакував і мирні населені пункти, зокрема, Київ, Харків, Херсон, Чернігів, Миколаїв і Маріуполь.

Відбулися кілька раундів перемовин між українською та російською сторонами, але поки не були досягнуті угоди про припинення вогню.

Британська газета Financial Times писала, що є "значний прогрес" в переговорах РФ і України по 15-ти пунктах "мирного плану" з припиненням вогню та виведенням військ.

Вас також можуть зацікавити новини: