Штайнмаєр оцінив можливість нормалізації відносин з РФ /фото УНІАН

Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр відреагував на звірства Росії в Україні. Політик упевнений, що нормалізації відносин з Москвою не буде, поки там Володимир Путін при владі.

Про це пише Deutsche Welle.

Штайнмаєр назвав президента РФ "бункерним розпалювачем війни". При цьому він зазначив, що Захід зазнав невдачі в багатьох питаннях, пов'язаних з Москвою, зокрема, не вдалося інтегрувати Російську Федерацію в систему безпеки Європи.

Відео дня

"Це гіркі підсумки, перед якими ми опинилися", - визнав Штайнмаєр.

Варто відзначити, що раніше федеральний президент Німеччини визнав свої помилки у відносинах з РФ та визнав невдачу в спробі інтегрувати Росію в структуру європейської безпеки.

Як раніше повідомляв УНІАН, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що найближчими днями Захід погодиться на подальші санкції проти Російської Федерації у зв'язку з війною і звірствами, скоєними в Київській області, зокрема в Бучі.

Він пообіцяв, що "Путін та його прихильники відчують на собі наслідки" своїх дій. За його словами, Німеччина "продовжить постачати Україні зброю, щоб країна могла захистити себе від російського вторгнення".

Вас також можуть зацікавити новини: