Сторони домовилися про гуманітарне перемир'я / фото REUTERS

 Вірменія і Азербайджан домовилися про встановлення в районі Нагірного Карабаху гуманітарного перемир'я з 00:00 18 жовтня.

Відповідну заяву оприлюднено на сайті Міністерства закордонних справ Республіки Вірменія.

Читайте такожForeign Policy: Війна в Нагірному Карабасі - нічний кошмар для Ірану

Відео дня

«Республіка Вірменія і Республіка Азербайджан домовилися про гуманітарне перемир'я, починаючи з 00:00 годин за місцевим часом, 18-го жовтня», - йдеться в повідомленні.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що дане рішення ухвалено, слідуючи заяві від 1 жовтня президентів Франції, Росії та США, які представляють країни-співголови Мінської групи ОБСЄ, заяві від 5 жовтня співголів Мінської групи ОБСЄ і відповідно до московської заяви від 10 жовтня.

Війна між Вірменією та Азербайджаном: загострення в Нагірному Карабасі

  •  27 вересня Вірменія і Азербайджан відновили бойові дії в районі Нагірного Карабаху. Сторони звинуватили один одного у взаємних обстрілах, у результаті яких були загиблі. У Вірменії, невизнаній республіці Нагірний Карабах і Азербайджані ввели військовий стан.
  • Опівдні 10 жовтня набула чинності угода про припинення вогню, ухвалена за підсумками переговорів у Москві. Однак відразу після початку перемир'я сторони звинуватили один одного в обстрілі.