Військові навчання у Білорусі продовжили / фото t.me/modmilby

У Брестській області спецпідрозділи білоруських військових відпрацьовують дії у міських умовах та на воді.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"До 11 червня продовжено терміни проведення перевірки бойової готовності підрозділів збройних сил Білорусі. У рамках зазначених заходів у Брестській області проведено контрольно-тактичне заняття з підрозділами однієї з бригад сил спеціальних операцій. Відпрацьовані питання дій підрозділів у міських умовах, а також подолання водної перешкоди", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також у Генштабі нагадали, що на Волинському та Поліському напрямках зберігатися загроза ракетних та авіаційних ударів із Білорусі.

На Сіверському напрямку агресор обстріляв з артилерії об'єкти інфраструктури в районах населених пунктів Старикове та Катеринівка Сумської області. Також населеного пункту Кам'янська Слобода Чернігівська області, за даними Генштабу.

"Для уточнення розташування позицій наших військ ворог провів повітряну розвідку БПЛА у визначених районах Сумської та Чернігівської областей", - повідомляє Генштаб.

Раніше повідомляли, що Білорусь проводить ротацію підрозділів спецпризначення в прикордонних з Україною районах.

Як писав УНІАН, у Гомельській області Білорусі у червні-липні заплановані "мобілізаційні навчання" з військовими комісаріатами. Зазначається, що на Волинському та Поліському напрямках основні зусилля збройних сил Республіки Білорусь зосереджуються на веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій та проведенні заходів бойової підготовки.

Вас також можуть зацікавити новини: