Штаб-квартира центру знаходитиметься в Берліні \ фото REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) і Німеччина створять центр аналізу інформації про пандемії і епідемії по всьому світу. Штаб-квартира центру буде знаходитися в Берліні, завдяки йому ВООЗ розраховує отримувати більш точні дані про епідемії «для більш ефективного прийняття рішень і створення більш безпечного світу».

Читайте такожБільша частина світу вступає в дуже темний період через COVID-19-ВООЗПро створення платформи оголосив на брифінгу Генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус. За його словами, оперативне отримання надійної інформації "важливо для всіх сфер охорони здоров'я, але особливо коли справа доходить до виявлення і реагування на епідемії та пандемії". Гебрейесус зазначив, що пандемія коронавірусу "виявила прогалини в глобальних системах збору інформації" про хвороби, що поширюються.

"Центр ВООЗ, розташований в Берліні, стане глобальним центром, який буде працювати з партнерами по всьому світу над впровадженням інновацій у сфері збору даних, епідеміологічного нагляду та аналітики про пандемії і епідемії",— сказав глава ВООЗ, якого цитує прес-служба організації в Twitter, передає kommersant.

Відео дня

Тедрос Аданом Гебрейесус раніше поскаржився, що не вдається забезпечити рівний доступ до вакцин від COVID-19. За його словами, з 832 млн щеплень у світі більше 82% припадає на країни з високими і середніми доходами, а на країни з низькими доходами — лише близько 0,2%. Він вважає, що для вакцинації більшості дорослого населення від коронавірусу в 2022 році буде потрібно $35-45 млрд.

Вас також можуть зацікавити новини