У мережі повідомили, що в РФ зазнав аварії літак Ту-22м3 /  фото t.me/breakingmash

У Росії на території Ставропольського краю впав літак, льотчики нібито змогли катапультуватися.

Інцидент стався в Красногвардійському районі, пише "РИА Новости", посилаючись на відомості влади. "Літак упав у полі...", - зазначається в повідомленні. На каналі стверджують, що, за попередніми даними, немає ні жертв, ні руйнувань. За офіційними даними, льотчиків борту, що впав, знайшли живими й везли в лікарню.

У мережі з'явилася інформація, що впав Ту-22м3 - дальній надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник. "Це перший борт стратегічної авіації, який був уражений Україною у повітрі за весь час повномасштабного вторгення", - повідомляє monitor у Telegram.

У мережі повідомили, що в Росії упав бомбардувальник Ту-22м3 / фото t.me/breakingmash

Офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан на своєму каналі в месенджері також поділився думкою, що впав бомбардувальник супротивника. "Ту-22М3 (розбився, - Ред.), яким тварі бомблять Україну. Приємно, на руках цих виродків-пілотів, які, на жаль, вижили, сотні, якщо не тисячі вбитих українців", - зазначив воїн.

Потім у ворожому Міністерстві оборони визнали, що впав Ту-22М3. За даними Міноборони РФ, борт розбився після того, як виконав бойове завдання та повертався на аеродром базування. Попередня причина падіння бомбардувальника - "технічна несправність".

Триває війна в Україні - важливі новини

Росіяни вже не раз запускали ракети з Ту-22м3 по українських населених пунктах, є багато руйнувань та жертв. 

Нагадаємо, влітку минулого року в РФ під час унікальної операції українських розвідників знищено один боєздатний літак Ту-22М3, а ще два - були пошкоджені. Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко говорив, що станом на 2023 рік на озброєнні Росії значилися 62 Ту-22М різних модифікацій, але 30 з них мають різного рівня несправності.

Вас також можуть зацікавити новини: