Сирени звучали практично у всіх містах і населених пунктах центру країни / фото REUTERS

Представники ХАМАСу заявили, що в бік центру Ізраїлю було випущено не менше 130 ракет.

Читайте такожМедики в Газі заявили про 26 загиблих внаслідок обстрілів, Ізраїль – про двохПро це пише newsru.co.il.

Обстрілу піддалися населені пункти в районі Гуш-Дана, Шарона і прибережної низовини.

Відео дня

Одна з ракет потрапила в рейсовий автобус в Холоні, він загорівся. Поранено вісім осіб, стан двох важкий. Постраждалих, серед яких є п'ятирічна дитина, госпіталізували.

У Рішон ле-Ціоні ракета потрапила в житловий будинок, смертельні поранення отримала 50-річна жінка. Ще два місця попадання ракет виявили в Рішон ле-Ціоні і в Гіватаїмі. Поранено чотирьох людей.

Після 21:00 ракетний обстріл Гуш Дана продовжився. Сирени звучали в Тель-Авіві, Герцлії, Гіватаїмі, Рішон ле-Ціоні, Бат-Ямі і практично у всіх містах і населених пунктах центру країни.

У поліції повідомляють, що на території округу Шарон розірвалися щонайменше дві ракети.

Тимчасово закритий аеропорт Бен Гуріон, рейси здійснюють посадку на Кіпрі. Ізраїльська залізнична компанія ("Ракевет Ісраель") припиняє рух поїздів на ділянці між Лодом і станцією "Хагана" в Тель-Авіві.

Що сталося

  • Зіткнення між ізраїльськими силовиками і палестинцями в Єрусалимі, в основному в комплексі будівель мечеті Аль-Акса, почалися через протести палестинців проти виселення кількох палестинських сімей в Східному Єрусалимі, щоб звільнити місце для будівництва єврейським поселенцям.
  • Понад 70 палестинців оскаржують у суді наказ про виселення у справі, яка тягнеться вже роками. Слухання були призначені на 10 травня, але його в підсумку перенесли на невизначений час.
  • Дії Ізраїльських силовиків в ході зіткнень засудила сусідня Йорданія, яка є офіційним опікуном ісламських святинь, які зараз стоять на Храмовій горі, в тому числі і мечеті Аль-Акса.
  • Поліція також заборонила євреям прохід до цього місця напередодні традиційного "маршу з прапорами" єврейських націоналістів в День Єрусалиму, який цього року святкували 10 травня (дата встановлена за традиційним іудейським календарем на 28-й день місяця іяра, і за звичайним григоріанським припадає в різні роки на різні дати). Протягом цього маршу його учасники традиційно проходять через Мусульманин квартал Старого міста, що мусульмани вважають провокацією.
  • Положення в Ізраїлі розглянула на терміновому закритому засіданні Рада Безпеки ООН, але після цього засідання не було оголошено жодної заяви. За повідомленнями, 15 країн-членів ще продовжують погоджувати його текст.