Наримбаєв був у розшуку. / фото ua.depositphotos.com

В Казахстані прямо в аеропорту затримали раніше засудженого "за розпалювання ворожнечі" опозиційного правозахисника. Єрмек Наримбаєв прилетів в Алмати з Києва, його відразу ж взяли під варту.

Про це повідомляє казахстанське видання Tengrinews.kz.

За інформацією видання, яка була отримана в прокуратурі Алмати, Наримбаєва затримали співробітники Департаменту поліції на транспорті в Міжнародному аеропорту Алмати. Туди заочно засуджений чоловік прилетів з Києва. Наримбаєв був у розшуку.

Відео дня

Правозахисника раніше засудили за статтею про "розпалювання соціальної, національної, родової, расової, станової або релігійної ворожнечі". 

У березні 2016 року Наримбаєву замінили вирок / скріншот з сайту

Організація Front Line Defenders, яка була заснована ще в 2001 році для захисту знаходяться в небезпеці правозахисників, повідомляє, що Єрмек Наримбаєв є людиною, яка розкривала махінації.

"Він бере активну участь у розкритті фінансових махінацій у ряді банків Казахстану і відкрито засуджує уряд країни за нездатність забезпечити захист прав людини інтересів казахського народу.  Більш того, він проводить юридичні консультації для людей, яких банки навмисно ввели в оману.  У 2011 році громадянське суспільство Казахстану визнало його заслуги - він отримав Національну премію "Свобода", - зазначено на сайті організації.

Читайте такожБунт у Казахстані: Токаєв розповів, як бойовикам вдалося проникнути в країнуУ березні 2016 року Наримбаєву замінили вирок до трьох років в'язниці на менш суворе покарання. Апеляційна колегія Алматинського міського суду присудила йому два з половиною роки обмеження волі поза в'язницею. 

Раніше УНІАН вже повідомляв, що після протестів у Казахстані президент країни пояснив, чому віддав наказ стріляти на поразку.

Вас також можуть зацікавити новини: