Експерт назвав умови для справжнього бунту в Росії / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Михайло Самусь заявив, що бунт ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина розкрутив невдоволення в армії РФ, де вже йдуть реальні бунтівні процеси. Однак для справжнього заколоту в Росії необхідно, щоб на подібний рейд наважилися армійські лідери.

Як зазначив експерт у коментарі РБК-Україна, Пригожин не є самостійною фігурою і керується кимось із оточення російського диктатора Володимира Путіна. Ймовірно, змовники вважають, що РФ повинна зазнати військової поразки в Україні, щоб підірвати в очах простих росіян авторитет нинішньої влади. У цьому випадку крайнім виявиться ніхто інший, як президент РФ Володимир Путін, проте його поплічникам розслаблятися теж рано.

"Насправді в російській армії йдуть реальні бунтівні процеси. Тим, що вони зробили з Пригожиним, вони тільки розкрутили ці настрої. Вони не спустили пар, протестних настроїв стає все більше. Принизили російську армію, збили літаки і вертольоти, і фактично за це ніхто не відповість. Російську армію поставили на коліна", – пояснив Самусь.

Відео дня

За його словами, якщо армійські лідери зважаться на подібний заколот, це і буде той самий "нещадний російський бунт". У зв'язку з цим Україна повинна акцентувати увагу на тому факті, що в Росії, яка володіє величезним ядерним потенціалом, насправді немає влади, а ситуація неконтрольована.

"Заходу потрібно перестати боятися, потрібно негайно запросити Україну в НАТО. Хіба можна боятися fail state? Навпаки, потрібно шукати конфлікт, тиснути на нього. Захід не буде торгуватися з Росією по Україні, у неї немає козиря, який міг би змусити Україну відмовитися від боротьби", – резюмував Самусь. 

Заколот Пригожина: що потрібно знати

Увечері 23 червня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що російські кадрові війська завдали удару по позиціях ПВК. Він повідомив, що йде "зупиняти" Міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Ближче до ночі "вагнерівці" зайшли до РФ з боку окупованих територій Луганської області.

Вже 24 червня найманці ПВК "Вагнер" дійшли до Московської області – до столиці залишалося близько 200 км, коли Пригожин вирішив розгорнути колону з військовою технікою. Він провів переговори з Олександром Лукашенком, на яких йому нібито надали певні гарантії.

Відомо, що за результатами цих переговорів Пригожин повинен відправитися до Білорусі. Однак у прес-службі Лукашенка вдень 26 червня заявили, що не знають, де власник ПВК, хоча ЗМІ наголошували, що помітили його в одному з Мінських готелів. 

Тим часом у ЗМІ пишуть, що в Могилевській області Білорусі за 200 км від кордону з Україною почалося будівництво військового табору. Він розрахований на вісім тисяч найманців ПВК "Вагнер". Зазначається, що таких таборів буде кілька. 

Вас також можуть зацікавити новини: