Байден назвав те, що відбувається у Вашингтоні хаосом / фото REUTERS

Переможець виборів президента США Джозеф Байден прокоментував заворушення у Вашингтоні. Зокрема - звернувся до протестувальників, закликавши їх припинити насильство і відступити.

Читайте такожПентагон відправляє 1100 озброєних бійців Нацгвардії до Вашингтона

Промову Байдена транслював канал CNN. За його словами, те, що відбувається «не протест, а заколот». 

Відео дня

"Дозвольте мені бути дуже відвертим. Сцени хаосу в Капітолії не презентують справжню Америку. Не відбивають того, ким ми є. Те, що ми бачимо – це невелика група екстремістів, прихильників беззаконня. Це не інакомислення. Це безлад. Це хаос. Це межує з заколотом. І це має закінчитися негайно», - заявив він.

Байден також закликав американців до толерантності та взаємоповаги.

Він також звернувся до чинного президента США Дональда Трампа, закликавши того "захистити Конституцію".

Перемога Джо Байдена і заворушення в США

  • 3 листопада в США відбулися президентські вибори. Згідно з останніми підрахунками, Байден стане наступним главою Білого дому. Його інавгурація відбудеться 20 січня 2021 року.
  • За даними американських ЗМІ, церемонія інавгурації Байдена через пандемію відбудеться за скороченим сценарієм.
  • 4 січня з'явився аудіозапис телефонної розмови, в якому Трамп вимагав від секретаря штату Джорджія республіканця Бреда Раффенспергера знайти достатньо голосів, щоб скасувати результати виборів у штаті, де переміг Джо Байден.
  • Сьогодні Конгрес мав  затвердити результати виборів президента США. До будівлі Конгресу (Капітолію) стягнулися прихильники Трампа і штурмом прорвалися всередину. Засідання було зірвано, заворушення тривають. 
  • Під час заворушення постраждали декілька людей, включно з поліцейськими. Одна людина отримала вогнепальне поранення і госпіталізована в критичному стані.