Журналіст каже, що таке з ним вперше за кар'єру / фото antikor.com.ua

Журналіст ТСН Андрій Цаплієнко показав наслідки обстрілу, ймовірно, реактивною системою залпового вогню «Смерч», міста Барда в Азербайджані, яке знаходиться за тридцять кілометрів від лінії фронту.

Фотографії з місця вщент зруйнованого кафе, яке він відвідував під час відрядження лише тиждень тому, Цаплієнко опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«Цього місця більше не існує. За два десятки років роботи на різних війнах по всьому світу зі мною таке вперше. Ще тиждень тому ось тут я ламав руками теплий смачний хліб, щойно з печі. А сьогодні сюди влучила ракета. Якраз туди, де, набігавшись під обстрілом, ми вечеряли разом з колегами. Сьогодні тут загинула жінка. Ще троє людей поранено. Азербайджанське місто Барда знаходиться дуже далеко від лінії фронту. Тридцять кілометрів. Артилерія не працює на таку відстань. Тож, стріляли ракетою. Ймовірно, "Смерч"», - розповів він.

Відео дня
фото Андрій Цаплієнко/Facebook

За його словам, поруч з кафе не було жодного військового об'єкту і, тим паче, жодної людини у камуфляжі. А кафе, підкреслив журналіст, останніми днями вподобали численні іноземні журналісти, які опинились на новій кавказькій війні.

«Можливо, це і є відповідь, чому стріляли саме сюди? А, можливо, просто збіг. Ненавиджу війну», - написав Андрій Цаплієнко.

Читайте такожУ Нагірному Карабасі поновилися бойові дії (фоторепортаж)

Нагірний Карабах: новий виток конфлікту між Вірменією та Азербайджаном

  • Вранці 27 вересня Вірменія і Азербайджан почали бойові дії в районі Нагірного Карабаху. Сторони звинуватили один одного у взаємних обстрілах, в результаті яких є загиблі.
  • У Вірменії та невизнаній республіці Нагірний Карабах оголошено воєнний стан і загальна мобілізація.
  • Азербайджан ввів воєнний стан з 28 вересня.
  • Обидві країни стверджують, що завдали противнику страшні втрати і відкидають всі заклики до мирного врегулювання. 

Війна в Нагірному Карабасі

  • Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.
  • У 1991-1994 роках в регіоні тривав кривавий конфлікт, який закінчився підписанням протоколу про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія.
  • Час від часу на лінії зіткнення досі спалахують збройні конфлікти.