Іранська провінція Шираз хоче стати побратимом Львівської області.

Як передає кореспондент УНІАН, про це керівник іранської делегації, що перебуває на Львівщині, член редколегії газети «Іран» Дар’юш АРМАН заявив на зустрічі з головою облдержадміністрації Михайлом ЦИМБАЛЮКОМ. Нині на Львівщині перебуває делегація керівників засобів масової інформації з Іранської Республіки та заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Іранської Республіки в Україні Мохаммад Алі ЕСКАНДЕРІ. В рамках візиту, який відбувається у рамках меморандуму про співпрацю між Посольством Ірану в Україні та Національною спілкою журналістів України, делегація сьогодні зустрілась з губернатором.

Під час зустрічі іранська сторона висловила зацікавленість у налагодженні тіснішої співпраці та підписанні договору про співробітництво між Львівщиною та провінцією Шираз.

Відео дня

«Львів – красиве місто, яке лягає на серце. В нас є кілька практичних пропозицій, в рамках яких ми б хотіли встановити побратимські відносини між Львівською областю та провінцією Шираз в Ірані», - заявив Д.АРМАН.

Він також зазначив, що Іран прагне налагодити співпрацю у галузі медицини та фармацевтики. «На цьому наголошували представники нашого Міністерства охорони здоров’я. Також ми зацікавлені у залученні менеджерів з вашого регіону та інвестуванні у галузь будівництва», – сказав Д.АРМАН.

У свою чергу, М.ЦИМБАЛЮК висловив зацікавлення досвідом іранської сторони у галузі видобутку газу та нафти. «Ми зацікавлені у співпраці з інвесторами, готові створювати умови для інвесторів. Кожен інвестор, який приходить в область, зовнішній, внутрішній, отримує від ОДА допомогу у вирішенні всіх проблемних питань. Додам, що нас цікавлять технології видобутку корисних копалин на глибині більш як три кілометри. Крім того, Львівщина зацікавлена у співпраці у галузі будівництва доріг», – зазначив М.ЦИМБАЛЮК.

«Знаючи успіхи у видобутку нафти і газу в Ірані, хотіли б бачити саме вас інвесторами в Львівщину, а від себе можу обіцяти сприяння і створення будь-яких умов для комфортної співпраці», - додав губернатор.