Брюссель. 12 липня. УНІАН. ЄС допоможе Україні краще підготуватися до виконання вимог щодо захисту географічних найменувань.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це повідомив сьогодні українським журналістам заступник міністра з питань економічного розвитку та торгівлі Валерій П’ЯТНИЦЬКИЙ по завершенню консультацій в рамках переговорів щодо створення зони вільної торгівлі.

“Що це буде за технічна допомога? Наймаються експерти, які будуть працювати в першу чергу в Україні з урядом і з бізнесом, які зроблять своєрідний План дій, який потім буде затверджений. Вони подивляться, яким підприємствам потрібна допомога, підтримка і так далі”, - сказав він.

Відео дня

Заступник міністра зазначив, що експерти планують провести дослідження як по окремих галузях української промисловості, який доведеться займатися ребрендінгом, або переходом на випуск нових видів продукції, так і в питанні готовності державних служб сприяти допомозі компаній виконувати європейське законодавство з питань захисту інтелектуальної власності.

“Умовно кажучи, у нас є агентство забезпечення прав інтелектуальної власності... Їм, умовно кажучи, потрібно програмне забезпечення, ще щось, і це також буде визначено. Тобто це не лише, умовно кажучи, винороб, який буде виробляти іншу продукцію під іншою назвою, але це і держава, яка повинна забезпечити весь комплекс заходів пов’язаних із захистом прав інтелектуальної власності”, - сказав В.П’ЯТНИЦЬКИЙ.

За його словами, українські та європейські експерти почнуть роботу над створенням цього Плану дій вже восени з тим, щоби завершити його до підписання угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Він також зазначив, що цей План дій стане базою для отримання в майбутньому кредитів підприємцями України в Європейському інвестиційному банку чи Європейському банку реконструкції та розвитку на заходи, пов’язані з виконанням положень угоди з ЄС про захист інтелектуальної власності.