Евросоюзу предложили назначит наблюдателя за реформами в Украине \ ZN.UA

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, таку пропозицію в рамках конференції "Україна як тест європейської солідарності", яка проходить в Європарламенті, озвучив депутат Європарламенту Пятрас Аушрявичюс.

Читайте такожЄС та США обіцяють "пліч-о-пліч" підтримувати новий уряд України

Відзначивши важливість Угоди про асоціацію України і ЄС, Пятрас Аушрявичюс сказав: "Для того щоб гарантувати трансформацію економіки і соціальної структури, необхідно поліпшити природу координації у відносинах Україна-ЄС. Для цього я раджу ЄС призначити спеціального постійного представника, який буде відповідати за нагляд за проведеними реформами і за надання різного роду допомоги".

Відео дня

За словами євродепутата, така допомога буде включати фінансову допомогу, побудову адміністративних можливостей і низку секторальних реформ". "Роль цього спеціального представника може грати досвідчений європейський політик. Я думаю про таку фігуру, як Карл Більдт (колишній міністр закордонних справ Швеції) або Бернар Кушнер (колишній міністр закордонних справ Франції)", - запропонував Пятрас Аушрявичюс.