Підприємство "Кварсит" (КДНВП "Кварсит", Донецька область) може бути задіяне в кооперації з виробництва високоякісного авіаційного озброєння, повідомляють у прес-службі держконцерну.

Читайте також"Укроборонпром" передав Нацгвардії сучасні заправники

На сьогоднішній день "Укроборонпром" вже погасив перед КДНВП 1 млн грн заборгованості по заробітній платі, а також 380 тис. грн заборгованості з обов'язкових платежів, включаючи податки і відрахування до соцфондів.

Відео дня

"Згідно із затвердженим графіком, в повному обсязі заборгованість перед підприємством планується погасити до березня. Керівництво КДНВП "Кварсит" розраховує на кошти, отримані від реалізації продукції",- повідомляють в держконцерні.

Як йдеться у повідомленні, в даний час нове керівництво підприємства "вживає всі заходи для налагодження потенційних зв'язків з партнерами для повної реанімації підприємства і завантаження всіх виробничих потужностей".

"Кварсит" - найбільший на території колишнього СРСР виробник спеціалізованих виробів з кварцової кераміки. Підприємство спеціалізується, зокрема, на виробництві радіопрозорих термостійких носових обтічників з пірокераміки для авіаційних керованих ракет і зенітно-ракетних комплексів.