tsn.ua

Про це УНІАН повідомив адвокат Віктор Петруненко.

Гибаленко був затриманий разом із першим заступником начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури України Володимиром Шапакіним і заступником прокурора Київської області Олександром Корнійцем.

За словами адвоката, цивільна особа є приватним підприємцем. Також Петруненко зазначив, що наразі судове засідання щодо обрання запобіжного заходу заступнику прокурора Київщини триває.

Відео дня

Як зазначив Петруненко, подання Генпрокуратури розглядає особисто голова Печерського районного суду Києва.

Читайте такожПорошенко буде тримати на особистому контролі "прокурорська справа" на півмільйона доларів (фото)

Як повідомляв УНІАН, раніше Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3 млн грн першому заступнику начальника Головного слідчого управління (ГСУ) Генпрокуратури Володимиру Шапакину.

За даними прес-центру СБУ, у результаті спільної спецоперації ГПУ і СБУ 5 липня затримали першого заступника голови Головного слідчого управління Генпрокуратури Шапакина та заступника прокурора Київської області Корнійця.

У затриманих вилучено близько 500 тис. доларів і коштовності.

Встановлено, що посадові особи прокуратури вступили в корупційний зговір і отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Зловмисники вилучили техніку у підприємства, яке займалось видобуванням піску в Київській області. За «допомогу» у поверненні техніки прокурори через посередників вимагали та отримали гривневий еквівалент 150 тис. доларів США.

Під час обшуків у першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ було вилучено 400 тис. доларів, а у заступника прокурора Київської області - значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашникова.

Обом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає безальтернативне позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.