Фото УНИАН

Про це заявив голова СБУ Василь Грицак на брифінгу, коментуючи ситуацію з двома членами громадської ради при Міністерстві інформполітики, які співпрацювали з терористичними організаціями «ДНР» і «ЛНР».

«Саме Служба безпеки виявила цих двох осіб, які мали відношення до створення сепаратистських ресурсів так званих «ДНР» і «ЛНР». Я не виключаю, що за цим стоять російські спецслужби. Деякі речі вказують на те, що це цілеспрямоване просування в наші структури осіб, які мають відношення до сепаратистських рухів в Російській Федерації. Ми ведемо роботу з виявлення таких людей в подальшому", - сказав Грицак.

Читайте такожВ СБУ розповіли про "трансляторів" пропагандистського каналу "Новороссия ТВ"

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, СБУ затримала двох жителів Києва та Житомирської області, які протягом тривалого часу надавали технічне сприяння в трансляції на території України терористичного каналу "Новороссия ТВ".

У Мінінформполітики пояснили, що сепаратисти сприяли налагодженню прямого ефіру, трансляції новин та відеоматеріалів, допомогли організувати взаємодію між підрозділами каналу, проводили навчання осіб, які займалися монтажем матеріалів і особисто програмували необхідне для цього обладнання і програмне забезпечення.

Читайте такожЗатримані за сприяння сепаратистському телеканалу "Новороссия ТВ" не визнають своєї провини - ЗМІ

Відзначається, що крім того, вони зареєстрували і налаштували трансляцію каналу "Новороссия ТВ" на популярних відеохостингах.