фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час своєї першої прес-конференції на посаді генпрокурора.

Читайте такожЛуценко: у справі із Сухолуччям є підстави висунути звинувачення Ульянченко

"Мене цікавить справа Іванющенка. У зв'язку з цим всі кримінальні провадження щодо нього передані до департаменту спеціальних розслідувань, які очолює пан Горбатюк", - заявив Луценко.

Відео дня

При цьому генпрокурор зазначив, що розглядати справи Іванющенка окремо від «мафіозної діяльності колишнього президента Віктора Януковича», він не може.

За словами Луценка, розслідування справ усіх соратників Януковича, в тому числі і Іванющенка, є серйозним викликом для начальника департаменту спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергія Горбатюка.

"Так, у справі про Кіотський протокол мені висунули контраргумент. Мовляв усі кошти були використані на нині окупованих територіях, де не можна провести експертизу. Як і у справі "вишок Бойка", неможливо закінчити провадження не допустивши експертів до оцінки придбаного. Якщо "вишки" знаходяться на окупованих територіях, експерт не може сказати, скільки вони реально коштують. І таким чином, не може вирахувати збиток, який нанесений. І це проблема", - заявив Луценко.

Разом з тим, генпрокурор заявив, що вдалося знайти фрагменти, які можуть прокуратурі допомогти у справі "вишок Бойка" і без власне "бурових".

"Стосовно Іванющенка аналогічно: спочатку мені говорили про те, що все на окупованій (території). Вчора мені доповіли, що частина цих грошей була використана в Івано-Франківській області. Обов'язково перевірю, займаємося", - заявив Луценко.

У цьому зв'язку він запевнив, що "жодна справа не буде лежати мертвим грузом".

Луценко додав, що депутати не зможуть зупинити слідство у зазначених справах «Іванющенка і Бойка».