Путін каже, що України вийшла з СРСР з порушенням норм / REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Джемілєв сказав українським журналістам за підсумками телефонної розмови з Путіним у Москві. Розмова пройшла за сприяння екс-президента Татарстану Мінтімера Шаймієва і тривала близько півгодини.

Читайте такожПутін розповів Джемілєву, коли в питанні Криму стоятиме крапка

"Я сказав Путину, що найважливішим є питання територіальної цілісності нашої країни, тому що її порушення є порушенням тієї домовленості, яка підписана країнами-гарантами - США, Великою Британією та Росією в 1994 році в обмін на нашу відмову від ядерної зброї. Говорив йому, що якщо це буде порушено, про можливі наслідки, зокрема, що такого роду домовленості ніхто довіряти не буде, і буде прагнення кожної країни, в якої є фінансові можливості, обзавестися своєю ядерною зброєю, й Україна не буде винятком", - сказав Джемілєв.

Відео дня

"На цю тему - територіальної цілісності України - Путін торкнувся такого питання, що те, що самопроголошення незалежної України не зовсім відповідало радянським нормам, що передбачали процедуру виходу зі складу СРСР. Ось така позиція", - підкреслив Джемілєв.