NASA / JPL-Caltech / UCLA / MPS / DLR / IDA / Daniel Macháček

Про це йдеться в повідомленні на сайті NASA, передає Дождь.

На поверхні Церери, яка по площі приблизно в 170 разів менше Землі, спостерігаються більш 130 яскравих областей, більша частина яких представляє собою кратери від зіткнення з метеоритами. Проаналізувавши отримані з апарату дані вчені з Геттінбергського університету встановили, що яскравий колір цим областям надають солі магнію та сірчаної кислоти.

Читайте такожNASA створило відео-екскурсію по поверхні Церери

Широка поширеність яскравих плям на поверхні Церери свідчить про існування під поверхнею шару з солоного льоду. Цей шар має високий показник яскравості, тоді як верхній шар грунту на Церері виглядає подібно асфальту на Землі.

Кольори на опублікованому відео не повністю відповідають реальним: блакитним виділяються місця з більш високими показниками яскравості.

Раніше УНІАН повідомляв, що NASA опублікувало архів зроблених станцією Dawn знімків Церери — єдиною карликової планети в поясі астероїдів між орбітами Марса і Юпітера. Перше кольорове зображення Церери отримано монтуванням знімків, зроблених станцією Dawn 4 травня 2015 року. Людський очей сприймав би карликову планету такою, якою вона зображена в лівому верхньому кутку.