пограничники, пограничник / dpsu.gov.ua

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів, про це прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив під час ознайомлення в міжнародному аеропорту «Бориспіль» зі Стратегією реформування прикордонного відомства.

«У низці аеропортів України як перший етап ми проводимо тренінги і наймаємо нових фахівців Державної прикордонної служби, в новій формі, з новою заробітною платою, але які будуть потребувати інших знань, іншого навчання, інших тренінгів і, основне, - це іншого ставлення до громадян країни», - зазначив Яценюк.

Читайте такожВ Україні хочуть скоротити кількість контролювальних органів на держкордоні з дев'яти до двох

Відео дня

Прем’єр-міністру було презентовано етапи реформування органів та підрозділів Держприкордонслужби в рамках проекту, а також зразки нової форми одягу прикордонників.

Реалізація представленого проекту має підвищити рівень довіри суспільства до Держприкордонслужби.

Для початку проект запроваджується у двох аеропортах: «Жуляни» та «Гостомель». «І треба шукати кошти на Бориспіль, тому що це зараз самий основний хаб, де найбільша кількість пасажирів переміщується», - наголосив Яценюк та висловив сподівання, що «далі ця система буде продовжуватися в цілому по всій Україні».