В Одесі хочуть сворити сквер Героїв Небесної Сотні / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було ухвалено на засіданні сесії 21 вересня, зокрема, відповідно до статті 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про благоустрій населених пунктів», а також з урахуванням рекомендації історико-топонімічної комісії виконавчого комітету Одеської міськради і результатів громадських слухань.

Читайте такожНегода століття в Одесі: у місті розповіли про наслідки стихії

Сквер буде створено біля адміністративної будівлі №1 Одеської обласної державної адміністрації. «Створити сквер на території зеленої зони, обмеженої проспектом Шевченка, проспектом Гагаріна і адміністративною будівлею за адресою проспект Шевченка, 4. Найменувати зазначений сквер на честь «Героїв Небесної Сотні», - йдеться в ухвалі.

Відео дня

Балансоутримувачем відповідного об'єкта благоустрою визначено КП «Міськзелентрест».

Приморській районній адміністрації міста депутати доручили виготовити і розмістити зовнішні знаки з найменуванням скверу.

Як повідомляв УНІАН, 19 лютого Одеська обласна рада узгодила розміщення пам'ятника Героям Небесної сотні перед будівлею ОДА, де також розміщена обласна рада, - на проспекті Шевченка.

20 лютого відбулося урочисте закладання пам'ятного каменю, на місці якого в майбутньому встановлять пам'ятник.